VAN AANNEMER TOT RETAILBOUWER

“In 1926 verhuisden mijn opa samen met zijn broer naar Utrecht om er een aannemersbedrijf te beginnen. Met de bouw van een aantal kerken en een badhuis was hun naam al snel gevestigd. Later werden wij ook als aannemer ingezet door de Universiteit Utrecht, de Rijksgebouwendienst en de Kromhout-kazerne; mooie, prestigieuze bouwprojecten. In 1967 nam mijn vader het bouwbedrijf over. Onder zijn leiding werden ook de eerste verbouwingen voor Albert Heijn uitgevoerd. In 1983 ben ik zelf in het bedrijf gestapt en niet veel later stelde mijn vader voor om de zaak van hem over te nemen. Die kans heb ik met beide handen aangegrepen. Onder mijn leiding zijn wij ons steeds meer gaan richten op seriematige winkelverbouwingen. Bouwen voor retailers is echt topsport: het bouwproces moet steeds beter, slimmer en sneller. En precies dát maakt ons werk zo mooi en uitdagend!”

"BOUWEN VOOR RETAILERS IS ECHT TOPSPORT: HET BOUWPROCES MOET STEEDS BETER, SLIMMER EN SNELLER."

DE INTRODUCTIE VAN HET STAMHUIS TOTAALCONCEPT

“Het idee voor het Stamhuis Totaalconcept is ontstaan uit mijn onvrede over de traditionele bouw. Ik vond de bouwwereld te weinig transparant en stoorde mij regelmatig aan de inefficiënte en slordige manier van werken. Opslag over opslag zonder waarde toe te voegen; dat gaat er bij mij niet in… Dat moest anders: eerlijker, efficiënter en beter. Vanuit die opvatting ben ik gaan bouwen aan een organisatiemodel waarin alle cruciale bouwdisciplines samenkomen. Vandaag de dag hebben wij alles in huis: ontwerpers, architecten, modelleurs, projectmanagers en afbouwspecialisten. Deze disciplines zijn afzonderlijk inzetbaar, maar juist in de combinatie zit ons onderscheidende vermogen. Opdrachtgevers waarderen onze veelzijdige dienstverlening en vinden het fijn om vanuit een vast aanspreekpunt geholpen te worden. Wij laten niets aan het toeval over. Wij voorzien de winkelstellingen bijvoorbeeld zelf al van de bijbehorende prijskaartjes, zodat vakkenvullers direct aan de slag kunnen en de winkel nog sneller open kan!”

DE KRACHT VAN STAMHUIS

“Een winkel van 4500 m² in slechts één week geheel verbouwen? Geen enkel probleem! Bij elk project doen wij er alles aan om de verwachtingen van onze klant te overtreffen. Doordat wij elke verbouwing tot in het kleinste detail voorbereiden en zoveel mogelijk van tevoren produceren, kunnen de werkzaamheden op locatie veel sneller uitgevoerd worden. De winkel kan sneller open en ook de kwaliteit neemt toe. Dat komt omdat de werkomstandigheden in onze moderne werkplaats veel beter zijn dan op de bouwplaats. Bij ons heerst er rust en overzicht. Elke winkelruimte meten wij tot op de millimeter nauwkeurig in en alle projectinformatie wordt ondergebracht in een Bouw Informatie Model. Zodoende kan onze opdrachtgever vóór de uitvoering al zien hoe zijn winkel, kantoor of restaurant eruit gaat zien. Wijzigingen kunnen snel en eenvoudig worden aangebracht en het bijbehorende kostenplaatje is duidelijk. De kans op onverwachte tegenvallers is hierdoor verwaarloosbaar klein.”

“VEELZIJDIG VAKMANSCHAP, EFFICIËNTIE EN EEN UITSTEKENDE PRIJS-KWALITEITSVERHOUDING; DAAR STAAT STAMHUIS VOOR.”

DE BELOFTE AAN DE KLANT

“Stamhuis staat voor veelzijdig vakmanschap, efficiëntie en een eerlijke prijs-kwaliteitsverhouding. We zijn vooruitstrevend en willen elke dag beter worden. Onze innovatieafdeling fungeert daarbij als vliegwiel. Als wij ervaren dat zaken beter of efficiënter kunnen, zijn wij in staat om daar razendsnel op in te spelen. Daarmee helpen wij onze opdrachtgevers aan kwalitatieve en duurzame voorzieningen voor winkelen, wonen, werken en recreëren. Stamhuis is een echt doe-bedrijf: persoonlijk en no-nonsense. Bij elk project verdiepen wij ons in de wensen en uitdagingen van onze klant. Die aanpak wordt gewaardeerd. Dat blijkt wel uit ons prachtige klantenportfolio met tal van bekende retailmerken.”

DE TOEKOMST VAN STAMHUIS

“Wij willen ons Totaalconcept breder gaan inzetten. Ook buiten de retail liggen er volop kansen voor onze onderscheidende dienstverlening. Denk bijvoorbeeld aan de realisatie van kantoren, scholen, zorgcentra, theaters en appartementencomplexen. Daarnaast verwacht ik veel van het 7D-ontwerp voor bouwprojecten. Waar in het 3D-ontwerp planningen en kosten worden geïntegreerd, kunnen wij daar binnen afzienbare tijd ook het onderhoud en beheer aan toevoegen. Daarmee wordt het dus mogelijk om het volledige bouwproces te beheersen, met continu zicht op actuele én toekomstige kosten. Ideaal voor ons en super interessant voor onze opdrachtgevers! Daarnaast zullen wij ons nog meer profileren op het gebied van duurzaamheid, veiligheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. We besparen op dit moment 377 ton aan CO² per jaar, maar ook hier streven wij naar meer. Elke dag een beetje beter worden, dat is het idee..!”