VAN AANNEMER TOT RETAILBOUWER

“In 1926 verhuisden opa Hendrik en diens broer Lambertus naar Utrecht om er een aannemersbedrijf te beginnen. Met de bouw van diverse kerken en een badhuis gingen ze voortvarend van start. Later werd het bedrijf ook door de Universiteit Utrecht, de Rijksgebouwendienst en de Kromhout-kazerne als aannemer ingezet. In 1967 nam mijn vader het over om niet veel later de eerste winkelverbouwingen voor supermarktketen Albert Heijn te realiseren. In 1983 werd ik naar voren geschoven. In eerste instantie bleef ik op de achtergrond, maar al snel stelde mijn vader voor om de zaak van hem over te nemen. Onder mijn leiding zijn wij ons steeds meer gaan richten op winkelverbouwingen. Bouwen voor retailers is topsport: het moet elke dag beter, slimmer en sneller. Juist dát maakt dit werk zo mooi en uitdagend!”

“BOUWEN IS TEAMWORK. BIJ STAMHUIS CREËREN WIJ DE IDEALE OMSTANDIGHEDEN OM HET TEAM TE LATEN PRESTEREN”

DE INTRODUCTIE VAN HET STAMHUIS TOTAALCONCEPT

“Het idee voor het Stamhuis Totaalconcept is ontstaan uit onvrede over de traditionele aannemerswereld. Ik vond dat het er vaak nogal schimmig aan toe ging en stoorde mij aan de inefficiënte manier van werken. Dat moest anders: eerlijker, vooruitstrevend en vooral véél efficiënter. Vanuit die opvatting ben ik gaan bouwen aan een organisatiemodel waarin alle cruciale bouwdisciplines samenkomen. Vandaag de dag hebben wij alles in huis: ontwerpers, architecten, modelleurs, projectmanagers en afbouwspecialisten. Deze disciplines kunnen wij afzonderlijk inzetten, maar juist in de combinatie en nauwe samenwerking zit ons onderscheidende vermogen. Opdrachtgevers waarderen onze veelzijdigheid en vinden het prettig om vanuit een vast aanspreekpunt geholpen te worden. We laten niks aan het toeval over. In ons magazijn voorzien wij de winkelstellingen alvast van prijskaartjes zodat dit niet meer in de winkel hoeft te gebeuren!”

DE KRACHT VAN STAMHUIS

“Wij kunnen een winkel van 4500 m² in één week compleet verbouwen. Dat zegt alles over onze slagvaardigheid. Wij willen de verwachtingen aan klantzijde overtreffen en hun ambities verwezenlijken. Daar gaan we voor, elk project weer. Doordat wij elke verbouwing grondig voorbereiden en zoveel elementen prefabriceren in onze werkplaats, kunnen de uitvoeringswerkzaamheden op de winkelvloer veel sneller plaatsvinden. De winkel kan sneller open en de kwaliteit neemt door de ideale werkomstandigheden in onze werkplaats aanzienlijk toe. Elk project meten wij tot op de millimeter nauwkeurig in en alle maten, installaties, stellingen en apparatuur brengen wij onder in een Bouw Informatie Model. De klant ziet vóór aanvang bouw hoe zijn nieuwe winkel, kantoor of restaurant eruit gaat zien. Wijzigingen worden snel en eenvoudig aangebracht en het kostenplaatje is helder. De kans op onverwachte tegenvallers achteraf is nihil.”

“TOPKWALITEIT, PROFESSIONALITEIT EN EEN UITSTEKENDE PRIJS-KWALITEITSVERHOUDING; DAAR STAAT STAMHUIS VOOR.”

DE BELOFTE AAN DE KLANT

“Stamhuis staat voor kwaliteit, snelheid en een eerlijke prijs. Elke dag beter willen worden zit in ons DNA. Onze innovatieafdeling speelt daarin een doorslaggevende rol. Als wij vanuit de dagelijkse praktijk ervaren dat zaken slimmer, beter of sneller kunnen, zijn wij in staat om daar razendsnel op in te spelen. Daarmee helpen wij onze opdrachtgevers bij het doorvoeren van verbeteringen en optimalisaties. Onze werkwijze kenmerkt zich door een persoonlijke no-nonsense benadering: klantvriendelijk en resultaatgericht. Bij elk project verdiepen wij ons daarom grondig in de klantwens. Dat wordt gewaardeerd. Niet voor niets werken wij al zolang intensief samen met Ahold.”

DE TOEKOMST VAN STAMHUIS

“Wij willen ons Totaalconcept breder inzetten. Onze werkwijze is uitstekend toepasbaar voor de ontwikkeling en realisatie van kantoren, scholen, zorgcentra, theaters en appartementencomplexen. Daarnaast heb ik hoge verwachtingen van het 7D-ontwerp voor winkelprojecten. In het 3D-ontwerp worden nu al plannen en kosten geïntegreerd. In de toekomst kunnen daar het onderhoud en complete assetmanagement aan worden toegevoegd. Daarmee kunnen wij het complete bouwproces maximaal beheersen, met continu zicht op actuele én toekomstige kosten. Ideaal voor ons, maar zeker ook voor onze opdrachtgevers! Daarnaast zullen wij ons meer gaan profileren op het gebied van duurzaamheid, veiligheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. We besparen nu al 377 ton aan CO² per jaar, maar ook hier streven wij elke dag naar meer. Progressie is en blijft onze brandstof!”