Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Bouwen met oog voor morgen

Bij Stamhuis zien wij een duurzame en schone wereld niet als een speeltje van wensdenkers. Bij alles wat wij doen houden wij de gevolgen voor mens en milieu scherp in de gaten. Veiligheid, gezondheid en duurzaamheid staan centraal. Daarnaast investeren wij volop in ons voornaamste kapitaal: onze eigen medewerkers.

Gesloten cyclus van materialen

Wij streven naar een gesloten cyclus van materialen. Dat betekent dat Stamhuis alle in- en uitgaande materialen registreert én beoordeelt op hergebruik. Vanuit ons eigen Revisie Centrum Nederland (RCN) houden wij ons bezig met de hoogwaardige herinzet van materialen die afkomstig zijn van ontmanteling en demontage van (winkel)inrichtingen. Duurzaam ondernemen is voor ons alles behalve toekomstmuziek. Het is de nieuwe realiteit!

Duurzaam 3

Energiezuinig transport

Met de inzet van onze eigen LZV-wagens staan wij garant voor energiezuinig transport: onze vrachtwagencombinaties verbruiken aanzienlijk minder brandstof en zorgen per project voor maar liefst 40% minder vervoerbewegingen. Verder maken wij zoveel mogelijk gebruik van LED-verlichting en zonnepanelen. Door de collectieve inkoop van groene energie besparen wij op jaarbasis zo’n 377 ton aan CO2! Onze manier van werken blijkt niet alleen voordelig voor het milieu, maar zorgt daarnaast ook voor een aanzienlijke kostenbesparing. Winst voor nu en winst voor later dus!

Het beste voor onze medewerkers

Zowel op vaktechnisch als op persoonlijk vlak houden wij de ontwikkeling, groei en gezondheid van onze medewerkers scherp in de gaten. Dat begint bij het geven van verantwoordelijkheid en vertrouwen. Bijvoorbeeld door ook langdurig werklozen en mensen met een arbeidshandicap mee te laten draaien in onze processen. Daarnaast voorzien wij in de behoefte om thuis te werken, stimuleren wij lichamelijke beweging met ons veelzijdige fietsplan en bieden wij onze medewerkers volop kansen om door te groeien. Op die manier haal je het beste in elkaar naar boven!

Wederzijds vertrouwen

Stamhuis doet er alles aan om elke dag progressie te boeken. Bijvoorbeeld door de continuïteit in kennis en kunde te waarborgen. Daarom laten wij onze bedrijfsdoelstellingen zoveel mogelijk hand in hand gaan met de persoonlijke ontwikkeling van onze medewerkers. Op basis van wederzijds vertrouwen en respect bouwen wij eensgezind aan de verdere ontwikkeling van ons mooie bedrijf en onze medewerkers!