Ontwerp, management, interieur & afbouw

Bij Stamhuis omschrijven wij de bakkerswinkels van Le Perron ook wel als broodtheaters. Onze creatieve afdeling heeft voor deze authentieke boulangerie een concept uitgedacht waarin traditie en ambacht op bijzondere wijze samenkomen. We hebben daarbij gekozen voor een gedurfde en niet alledaagse winkelindeling.

In de schijnwerpers

Waar het brood bakken in de meeste winkels volledig aan het zicht wordt onttrokken, zet Le Perron zijn werknemers juist vol in de schijnwerpers. Door het werkterrein van de bakker te situeren op een verhoging (Le Perron) zit de consument feitelijk op de voorste rij bij het aanschouwen van dit eeuwenoude ambacht.

Volledige verantwoordelijkheid

Stamhuis is in staat om de opdrachtgever van A tot Z te ontzorgen. Wij dragen de volledige verantwoordelijkheid voor de verbouwing door naast het ontwerp ook het projectmanagement, de afbouw en (de levering van) het interieur voor onze rekening te nemen.

Pure materialen

Stamhuis neemt bij de ontwikkeling van de nieuwe formule de kernwaarden van de winkelketen als vertrekpunt. Dat verklaart ook de pure en authentieke materialen die in elke vestiging zijn terug te vinden. De uitstraling laat zich omschrijven als ‘robuust’ en ‘ambachtelijk’. Een sfeer die bereikt wordt door de specifieke vormtaal van schuine broodtafels en de keuze voor Douglashout in combinatie met blank gelakt staal. Het bakkerspodium wordt geaccentueerd door een zwarte tegelwand. Op die manier komen de ovens, de broodpresentatie en de medewerkers nog beter uit de verf. Het podium wordt standaard uitgerust met een houten koof, die fungeert als eyecatcher én naamdrager.

Authenticiteit en traditie

Met sfeervolle zwart-wit prints wordt getracht om de typische marktsfeer uit vroeger tijden te laten herleven. Met speciale accentwanden wordt er volop gecommuniceerd over de herkomst van de producten. Zo leest de bezoeker alles over het productieproces en is het zelfs mogelijk om het graan dat in het brood wordt verwerkt aan te raken. Het uitgebreide menu met belegde broodjes, koffie en biologische drankjes wordt via beeldschermen gecommuniceerd.

3D-scannen en modulair bouwen

Hoewel Le Perron staat voor authenticiteit en traditie, worden deze projecten juist op (zeer) moderne wijze aangelopen. Stamhuis maakt gebruik van vooruitstrevende technieken zoals Revit, het 3D-inscannen van de winkelruimte en het werken vanuit een Bouwwerk Informatie Model. Met dit model kan de franchisenemer nog voordat de bouwwerkzaamheden aanvangen, al door zijn nieuwe winkel lopen en de sfeer in zich opnemen. Door modulair te bouwen en andere tijdbesparende maatregelen te nemen, slaagt Stamhuis erin om deze bakkerijen in een ongekend kort tijdsbestek en volgens de hoogste kwaliteitsnormen op te leveren.

Lees meer

LePerron_Logo2012_creme_plus_shadow_jpg

Over Le Perron

Boulangerie Le Perron staat voor authentieke, ambachtelijke en biologische broden van hoge kwaliteit.  Aan de hand van enthousiaste en gedreven franchisenemers wordt de nieuwe winkelformule steeds verder uitgerold. De aandacht gaat uit naar smaak, herkomst, versheid, authenticiteit, veiligheid, duurzaamheid, uiterlijke verschijning en innovatie. Die elementen zijn dan ook duidelijk terug te vinden in het interieur en de uitstraling van de bakkerwinkels.