Verbouwing diverse afdelingen en restaurant

Wat mag het zijn? Een complete winkelverbouwing of een subtiele aanpassing van een aparte afdeling? Stamhuis is van alle markten thuis. Daar kan woonwarenhuisketen IKEA inmiddels ook over meepraten. Deze Zweedse gigant schakelde ons in voor de ombouw van zeven keukenafdelingen, een kastenafdeling en een restaurant.

Duurzaam en maatschappelijk verantwoord

IKEA hecht veel waarde aan een duurzame bedrijfsvoering en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en doet uitsluitend zaken met partijen die deze waarden onderschrijven.  De Stamhuis organisatie heeft deze proeve van bekwaamheid doorstaan. En dus mochten wij ons opmaken voor een grondige make-over van het IKEA-restaurant aan de Hullenbergweg in Amsterdam.

Slim, snel en flexibel

IKEA sprak de wens uit om het restaurant gedurende de verbouwing open te houden. Zodoende werden de werkzaamheden voornamelijk in de nachtelijke uren uitgevoerd. Bij dergelijke opdrachten wordt onze grote kracht zichtbaar: slim, snel en flexibel inspelen op de wens van de klant.

Demontage en montage

Bij de verbouwing van het IKEA-restaurant hebben wij de (de)montage van het interieur verzorgd. Daarnaast hebben wij het kenmerkende rasterplafond in slechts twee nachten vervangen door een industrieel open plafond voorzien van lichtlijnen. Tot slot hebben wij ook het schilderwerk voor onze rekening genomen en de koffiemeubels aangepast. In slechts twee weken tijd stond er een nieuw restaurant.

Zeven afdelingen in vijf weken

En dan een opdracht van een geheel andere orde: de verbouwing van liefst zeven verschillende keukenafdelingen in slechts vijf weken tijd.  Bestond de opdracht aanvankelijk uit vier winkels, op het laatste moment kwamen hier nog eens drie extra IKEA-vestigingen bij. Flexibel als wij zijn, hebben we deze opdracht met plezier opgepakt. Op zeven verschillende vestigingen werd gelijktijdig met man en macht gewerkt. De sloopwerkzaamheden liepen vrijwel naadloos over in het leggen van vloeren, het plaatsen van wanden en het monteren van complete keukenblokken, koelkasten, kookplaten, werkbladen, ovens en inbouwkranen. De know-how en capaciteit die Stamhuis op dit gebied kan bieden is ongeëvenaard.

Ook voor kleine klussen

Dat je Stamhuis ook prima kunt inschakelen voor klusjes van bescheiden omvang, blijkt wel uit de werkzaamheden die wij hebben uitgevoerd op de kastenafdeling van de IKEA-vestiging in Amsterdam. De werkzaamheden beperkten zich hier tot het afmonteren en in elkaar zetten van PAX-garderobekasten die elk een plek hebben gekregen in de indrukwekkende showroom van IKEA.

Lees meer

ikea-logoOver Ikea

Woonwarenhuisketen IKEA is anno 2016 uitgegroeid tot een beroemd merk. Sinds de oprichting in 1943 zijn er al meer dan 300 vestigingen in circa 40 landen geopend. Vanaf het jaar 1978 is IKEA ook in ons land actief. Wat heet! IKEA Nederland bestaat momenteel uit 13 woonwarenhuizen, een Service Office en een callcenter in Groningen. De vestiging Delft neemt een aparte plaats in. Hier worden IKEA managers en specialisten vanuit de hele wereld opgeleid. De voertaal in dit woonwarenhuis is dan ook Engels.