Winkelverbouwing: van idee tot en met oplevering

U zal het misschien niet geloven, maar zo’n beetje elke winkel van Gall & Gall draagt in meer of mindere mate het signatuur van Stamhuis. De Gall & Gall-winkels verbouwen wij volgens het  bekende VWO-principe (Volgende Week Open): een manier van bouwen die wij ook toepassen bij projecten voor Albert Heijn en Etos. De uitvoerende verbouwingswerkzaamheden nemen slechts drie tot vier werkdagen in beslag.

Stamhuis Totaalconcept

Voor de Gall & Gall-projecten maken wij gretig gebruik van het Stamhuis Totaalconcept. Dat betekent dat wij bij het gehele proces betrokken zijn: vanaf de ontwikkeling van het allereerste idee tot en met de uiteindelijke oplevering. Bij een Gall & Gall-verbouwing zijn verschillende partijen en disciplines betrokken. Een uitgekiende afstemming en strenge bewaking van de voortgang is noodzakelijk om de korte doorlooptijd te halen. Het projectmanagement vormt dan ook een cruciale schakel in de keten.

Box-in-box oplevering

De winkels van Gall & Gall worden box-in-box opgeleverd waarbij de constructie los staat van wanden, plafonds en vloeren. Deze werkwijze stelt ons in staat om snel en kostenbesparend te (ver)bouwen. Grote voordeel is dat wij onze opdrachtgever Ahold door en door kennen. In onze lange historie hebben wij inmiddels al vele honderden winkelprojecten voor de drankenspeciaalzaak opgeleverd. We weten wat er gevraagd wordt en zijn in staat om op alle gebieden mee te denken.

Spaarzaam omgaan met de ruimte

Anders dan bij een gemiddelde Albert Heijn is de werkruimte van een Gall & Gall-unit beperkt. Daarom wordt er bij de indeling van de winkel gekozen voor prefab elementen, geijkte afstanden en standaard blokken. Een groot deel van de werkzaamheden kunnen wij in onze eigen werkplaats uitvoeren. Op locatie hoeven de interieurelementen alleen nog maar gemonteerd te worden. Daarmee ziet elke winkel er min of meer hetzelfde uit en kan het bouwproces nog effectiever worden uitgevoerd.

Multidisciplinaire samenwerking

De grote uitdaging bij de Gall & Gall-projecten zit hem in de multidisciplinaire samenwerking in combinatie met het relatief beperkte vloeroppervlak. Het gevaar ligt op de loer dat specialisten elkaar voor de voeten gaan lopen waardoor de werkzaamheden onnodig vertraging oplopen. Om dit te voorkomen worden de verbouwingen strak aangestuurd vanuit hoofdcontractor Stamhuis Ontwerp & Management.

Lees meer

Gall-en-Gall_logoOver Gall & Gall

Gall & Gall verkoopt sinds 1884 op toegankelijke wijze drank en geldt vandaag de dag als de grootste specialist van Nederland. Ruim honderd jaar na de oprichting werd de drankenspeciaalzaak overgenomen door het Ahold-concern, maar de naam bleef. Door de winkels van Alberto, Impodra, Aguilar en Klerks over te nemen werd Gall & Gall in één klap marktleider in Nederland. Met meer dan 550 winkels is Gall & Gall uitgegroeid tot een vertrouwd en herkenbaar merk in het Nederlandse straatbeeld.