Winkelverbouwingen en retailverbeteringen

Begin jaren zeventig kreeg Stamhuis voor het eerst de opdracht om een Albert Heijn-supermarkt te verbouwen. Inmiddels zijn wij enkele duizenden winkelverbouwingen en retailverbeteringen verder en is Ahold uitgegroeid tot onze grootste opdrachtgever. Om de hoogstaande kwaliteit van de winkels te waarborgen, stelt Ahold hoge eisen aan deze omvangrijke en uitdagende operaties die met een ongekende precisie en efficiëntie worden uitgevoerd.

Strikte voorschriften

Een Albert Heijn-supermarkt herkent u uit duizenden. Bij de (ver)bouw van een Albert Heijn gelden dan ook strikte voorschriften waarmee de formule-uitgangspunten worden gewaarborgd. Uit efficiency- en kostenoverwegingen zijn de interieurcomponenten en installaties grotendeels gestandaardiseerd.

Unieke extra service

Wij begeleiden het complete Albert Heijn-verbouwingstraject: vanaf het haalbaarheidsonderzoek tot en met de oplevering van de nieuwe supermarkt. Als extra service verzorgen wij ook nog eens  de opslag en het transport van voorgeassembleerde winkelstellingen en niet handelsgoederen zoals kassa-systemen, broodhoeken, decoratiekazen en winkelwagentjes en -mandjes.

Uitgekiende voorbereiding

Bij Albert Heijn-projecten gaat het zowel om de ontwikkeling van het allereerste idee als om de oplevering van de nieuwe winkel. Een uitgekiende voorbereiding en strenge bewaking van de voortgang is van cruciaal belang om de vereiste korte doorlooptijd te halen. We kunnen ons daarbij geen fouten veroorloven. Immers, wanneer de winkel zaterdags om vijf uur sluit, dient de zaterdag erop de oplevering al plaats te vinden. In die vijf werkdagen is het hele pand (ongeacht de grootte van de winkel) tot op het casco gestript en weer voorzien van een nieuw interieur en moderne installaties. Dit proces wordt kortweg omschreven als VWO: Volgende Week Open.

Extreem korte doorlooptijd

De uitdaging bij Albert Heijn-projecten schuilt niet alleen in de extreem korte doorlooptijd. Ook de locatie stelt vaak specifieke eisen. Zo stelt de ene gemeente andere voorwaarden dan de andere met betrekking tot de vergunningverlening. Op drukbezochte locaties, zoals in de binnenstad, vraagt de stroom van onze eigen LZV-vrachtwagencombinaties om een zorgvuldige planning en afstemming. Dankzij de jarenlange en intensieve samenwerking tussen Ahold Real Estate & Construction, Stamhuis en diverse aangesloten partners wordt ieder project naar volle tevredenheid uitgevoerd.

Lees meer

Albert-Heijn-LogoOver Albert Heijn

Albert Heijn is met meer dan 900 winkels de grootste supermarktketen van Nederland. Om de klant met het juiste aanbod op de juiste plaats te kunnen bedienen, heeft Albert Heijn de beschikking over vier type winkels: de bekende wijkwinkels, de megagrote Albert Heijn XL, de kleine en handige Albert Heijn to go en tot slot de Albert Heijn pick-up points. Door het assortiment van de winkels af te stemmen op de behoeften van de klant probeert de grootgrutter iedereen zo persoonlijk mogelijk te helpen. En om het bijzondere bereikbaar te maken.