Ontwerp, management en modulair bouwen

Voor de uitrol van hun nieuwe winkelformule zocht Carpetright contact met de innovatie- en designafdeling van Stamhuis. Onze specialisten zagen al snel het enorme potentieel van het nieuwe winkelconcept en gingen voortvarend aan de slag. Door de vloerenspecialist mee te nemen in onze BIM-methodiek en hun winkels modulair te (ver)bouwen, zijn wij erin geslaagd om de bouwtijd en -kosten aanzienlijk te reduceren!

Veelzijdige dienstverlening

Of het nu gaat om de ontwikkeling van een schetslay-out of vlekkenplan of om de inrichting en oplevering: wij ontzorgen Carpetright op alle fronten. Wij zijn er binnen no-time in geslaagd om de bouwtijd met drie weken te verkorten. Een relocatie kunnen wij in twee weken realiseren en voor een remodelling hebben wij aan één week genoeg. Dan hebben wij het dus over the whole package: sloop, ruwbouw, casco, installaties, plafonds, vloeren, signing en de complete winkelinrichting!

Moederwinkel en samplestores

Onafhankelijk van de winkelgrootte is de opzet en inrichting van Carpetright-winkels overal hetzelfde. In de nabije toekomst wil Carpetright per regio een grote moederwinkel (full stock) combineren met een aantal sample-stores in de directe omgeving. De samplewinkels zijn er om te inspireren, een keuze te maken en af te rekenen. De gekochte artikelen  kunnen vervolgens worden opgehaald in de full-stockwinkel of worden bij de klant thuis afgeleverd.

Virtueel bouwen

De winkels van Carpetright bouwen wij eerst virtueel, alvorens wij over gaan tot de  uitvoering. Nog voordat de eerste werkzaamheden aanvangen, weet de opdrachtgever exact wat hij kan verwachten. Het virtuele model is immers niet of nauwelijks van echt te onderscheiden.

Over Carpetright

Carpetright is dé vloerenspecialist van Nederland. De winkels voeren een uitgebreid assortiment aan vloeren: van vinyl tot PVC en van tapijt tot kleed. Daarnaast kan de consument er terecht voor diverse soorten raamdecoratie. Verder vindt u er alle accessoires die nodig zijn om uw nieuwe vloer te leggen en te onderhouden. Met 93 winkels in Nederland en 23 in België heeft CarpetRight de grootste vloerencollectie van de Benelux.