La Ligna

Stamhuis geldt als een referentiepunt op het gebied van efficiënt en modulair (ver)bouwen. Daar kunnen de winkeliers van La Ligna Damesmode inmiddels over meepraten. Dit energieke en kleurrijke kledingmerk vroeg ons om mee te denken over een nieuwe, frisse winkelformule die ook bij de jonge(re) vrouw in de smaak zou vallen. Dit zagen wij als een mooie uitdaging.

typisch Nederlands

De door onze innovatieafdeling ontwikkelde winkelformule staat symbool voor de Nederlandse boetiek. Elke La Ligna-winkel die wij onder handen nemen, wordt uitgevoerd met brocante accenten zoals Delftsblauwe knopjes op de lades, een kassa-achterwand met een printbehang van oude witjes en een authentieke toonbank met twee draadhanglampjes. Een terugkerend item is ook de enige, echte houten La Ligna-fiets die pontificaal in de winkel staat opgesteld. De uitstraling van de kledingzaak is in alles typisch Nederlands en valt op door een frisse en lichte uitstraling waarin de kleurrijke kleding volledig tot zijn recht komt.

Flexibele modules

De presentatiewanden van La Ligna worden door onze vakmensen voorzien van flexibele modules, elk met een eigen uitstraling en invulling. Een module bestaat uit een wandpaneel met 9 bussen, waarin dragers voor een plank, een plank met roede, een presentatiekistje of een frontstang geschoven kunnen worden. De modules worden “ingekaderd” d.m.v. twee soorten kaders of omlijstingen. Met deze modules bieden wij de winkelier de vrijheid om de wanden naar eigen inzicht in te delen. Op die manier kan de nieuwe collectie op een onderscheidende en doeltreffende wijze getoond worden.

Eyecatcher

Dé eyecatcher bij La Ligna is toch wel de authentieke toonbank, die per winkel wordt uitgezocht en ingekocht. Deze belangrijke ‘service-plek’ wordt gecomplementeerd met het sfeervolle behang voor de achterwand. Helemaal achterin de winkel zijn de pashokjes gesitueerd: knusse kamers met genoeg ruimte om uitgebreid kleding te kunnen passen. Bij de iets grotere vestigingen wordt in de nabijheid van de paskamers een “Delfts” blauwe loungebank geplaatst die door onszelf wordt vervaardigd in Medemblik. De kenmerkende visgraat PVC-vloer die wij vakkundig en snel neerleggen, zorgt daarbij voor de finishing touch.

Geweldige klus

Momenteel heeft La Ligna de beschikking over 49 filialen. Stamhuis is nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling van de nieuwe winkeluitstraling en technische uitwerking.

Lees meer

LaLigna-logoOver la Ligna

La Ligna is een positief en energiek merk dat kleur toevoegt aan het leven van de Nederlandse vrouw. La Ligna werd in 1984 opgericht en valt op door goede, betaalbare modebasics af te wisselen met subtiele details en verrassende mode-items. Naast de 49 winkels, heeft La Ligna de beschikking over een webshop waar je alle artikelen uit de collectie kunt vinden en bestellen. De bestelde kleding wordt thuis bezorgd of kan worden opgehaald bij een La Ligna vestiging in de buurt.